Võida!

KÜPSETA ISE!

Retseptide autoriteks on Ristikheina kohviku tublid kondiitrid. Head küpsetamist!

Põhi:

  • 1 pakk Dops küpsiseid vaniljetäidisega
  • 50 g sulavõid
  • näputäis soola
Mõõda kõik komponendid köögikombaini (kutterisse) ja lase peeneks puruks. Kummuta puru vormi põhja, mis kaetud küpsetuspaberiga ja suru lusika seljaga tugevasti vastu vormi põhja.

Kadakamarjakreem:

  • 1 tl jahvatatud kadakamarju
  • 100 ml vahukoort (kadakamarjadele)
  • 200 g Philadelphia Classic toorjuustu
  • 50 g suhkrut
  • 150 ml vahukoort
  • 2 tk želatiinilehte
Purusta kadakamarjad kohviveskis. Mõõda koor kastrulisse ja lisa purustatud marjad. Aja korraks keema ja lase paar minutit tõmmata. Pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta Philadelphia Classic toorjuust koos suhkruga. Nirista hulka vahukoor ja mikserda kuni vaht muutub tugevaks. Nõruta kadakamarjad koorest ja lase koor uuesti keema. Võta koor tulelt ja lisa veest tühjaks pigistatud želatiinilehed ning sega läbi. Pane vormi keskele väiksem metallrõngas (20 d) ja vala kreem selle sisse. Hoia külmikus umbes 2 h. Kui kodus pole võtta väiksemat vormi siis vala lihtsalt vormi põhja.

Maasikakreem:

  • 300 g külmutatud maasikaid
  • 50 g suhkrut (maasikatele)
  • 250 g Philadelphia Classic toorjuustu
  • 50 g suhkrut
  • 200 ml vahukoort
  • 3 tk želatiinilehte
Keeda maasikad suhkruga moosiks (umbes 15 minutit). Pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta Philadelphia Classic toorjuust koos suhkruga. Nirista hulka vahukoor ja mikserda kuni vaht muutub tugevaks. Lisa kuumale maasikamoosile veest tühjaks pigistatud želatiinilehed ja sega see toorjuustukreemiga. Kui kasutasid kadakakreemi jaoks väiksemat vormi, siis eemalda kreem õrnalt noaga. Nirista maasikakreem vaikselt äärtesse - kui ääred on täitunud, vala ka keskele. Pane 2 h külma. 

Mustikakate:

  • 75 ml vahukoort
  • 75 g mustikamoosi
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 tl sidrunimahla
  • 1 ja 1/2 tk želatiinilehte
Pane želatiinlehed külma vette likku. Mõõda kastrulisse vahukoor. Aja keema ja lisa veest tühjaks pigistatud želatiinilehed ning sega läbi. Lisa mustikamoos, vaniljesuhkur ja sidrunimahl. Sega läbi ja vala koogile. Lase veel mõned tunnid seista ja eemalda seejärel vorm. Kaunista kultuurmustikate­ ning purustatud kadakamarjadega.

Põhi:

  • 170 g digestive küpsiseid
  • 50 g sulavõid
  • 25 g fariinisuhkrut
  • näputäis soola
Mõõda kõik komponendid köögikombaini (kutterisse) ja lase peeneks puruks. Suru lusika seljaga tugevalt vastu vormi põhja, mis on kaetud küpsetuspaberiga.

Toorjuustu osa:

  • 135 g cheddar juustu (hakitud või riivitud)
  • 600 g Philadelphia Classic toorjuustu
  • 1 sidruni koor
  • 50 ml vahukoort
  • 135 g hapukoort
  • 75 g suhkrut
  • 3 tk muna
  • 75 g suhkrut (munadele)
  • 60 g nisujahu
Eelkuumuta ahju 150 kraadini. Haki cheddari juust pisikesteks kuubikuteks või riivi peeneks (kui juust on kangina). Mõõda suurde kaussi Philadelphia Classic toorjuust, suhkur ja riivitud sidrunikoor ning mikserda läbi. Nirista hulka vahukoort ja mikserda tugevaks vahuks. Lisa veel hapukoor ja cheddari juust ning sega läbi. Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa jahu ja sega õrnalt läbi. Nüüd sega toorjuust munavahuga omavahel õrnalt läbi ja vala vormi. Küpseta tunnike kuni tund ja 20 minutit. Kook on valmis, kui keskelt õrnalt võbiseb. Jahuta kinnises ahjus maha (umbes tunni jooksul).

Muraka glasuur:

  • 200 g murakamoosi
  • 100 g tuhksuhkrut
Mõõda kaussi murakamoos ja tuhksuhkur. Sega korralikult läbi ja vala koogile.

Biskviit:

  • 6 tk muna
  • 200 g suhkrut
  • 150 g nisujahu
  • 50 g mandlijahu
  • 1 aplesini koor
  • 30 g sulavõid
Eelkuumuta ahi 160 kraadini. Kata kaks koogivormi küpsetuspaberiga. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega teises kausis kuivained ja riivi hulka apelsini koor. Lisa kuivained kahes osas vahustatud munadele samal ajal õrnalt vispli või spaatliga segades. Viimasena nirista hulka sulavõi. Sega läbi ja jaga tainas kahte vormi ning küpseta 25 minutit. Jahuta.

Milka kreem:

  • 200 ml vahukoort
  • 175 g Philadephia Milka toorjuustu
Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. PS! Ole ettevaatlik ülevahustamisega! Lisa Philadelphia Milka toorjuust ja sega kergelt läbi.

Immutamiseks:

  • 175 g Philadelphia Milka toorjuustu
  • 20 ml brändit
Kuumuta toorjuust koos brändiga kastrulis, aeg-ajalt segades, kuni segi vedeldub. Jaga kaheks.

Tordi ehitamine:

Aseta vormi põhja biskviit. Vala sellele pool brändist kreemi immutamiseks. Seejärel vahustatud Philadelphia Milka kreem ning lisa teine biskviit (biskviidi põhi peale poole). Siis lisa biskviidile immutamiseks mõeldud teine osa brändist kreemi. Hoia järgmise päevani külmikus.

Kate:

  • 175 g Philadelphia Milka toorjuustu
  • näputäis soola
  • 100-150 g värskeid marju (vaarikaid)
Sulata Philadelphia Milka toorjuust koos soolaga kastrulis. Eemalda tort vormist ja aseta koogialusele. Vala vedel toorjuust tordi keskele ning aja kreem lusika seljaga vaikselt tordi külgedele, kuni kreem hakkab mööda äärt alla nirisema. Kaunista marjadega.

Beseepõhjad:

  • 4 tk (170 g) munavalgeid
  • 160 g suhkrut
  • 75 g tuhksuhkrut
  • 30 g mõrut kakaod
Eelkuumuta ahi 130 kraadini. Joonista küpsetuspaberile 20 cm läbimõõduga ringid - ühele küpsetusplaadile mahub 1 põhi.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja mikserda kuni tekib siidine tugev teks­tuur. Sega puhtas ja kuivas kausis omavahel kakao ja tuhksuhkur. Võta munavalgevaht miksrist ja lisa õrnalt spaatliga kakao-tuhksuhkrusegu. Kuhja munavalgevaht võrdselt kolmele ahjuplaadile. Küpseta 1 h ja 30 min 130 kraadi juures. Jahuta.

Šokolaadipõhi beseele:

  • 70 g hakitud tumedat šokolaadi
  • 20 g röstitud ja hakitud metspähkleid
Sulata šokolaad mikrolaineahjus või kuumaveevannis. Tõsta üks beseepõhi tagurpidi ja määri kogu põhi šokolaadiga kokku. Raputa pähklitega üle ja pane 10ks minutiks külmkappi.

Tšilli-toorjuustukreem:

  • 300 ml vahukoort
  • 600 g Philadelphia Magusa Tšilliga toorjuustu
Vahusta miksriga Philadelphia Magusa Tšilliga toorjuust, lisa vahukoor ja mikserda tugevaks kreemiks. Aseta alumiseks kihiks taldrikule beseepõhi, mis on šokolaadiga kaetud (šokolaadiga osa alla poole). Jaga kreem võrdselt kolme kihi vahel ära.

Kaunistus:

  • 100 g tumedat (hakitud) šokolaadi
  • peotäis röstitud ja hakitud metspähkleid
  • mõned tšilliniidid (Piprapoest)
Sulata šokolaad mikrolaineahjus või kuumaveevannis. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja silu šokolaad spaatliga õhukeselt ning ühtlaselt laiali. Pane külma 20ks minutiks. Võta välja ja murra tükkideks. Iga tordilõigu peale aseta üks murtud tükk. Raputa üle hakitud pähklite ja  tšilliniitidega.